Adopta un caine

Daca te gandesti serios la decizia de a-ti lua un caine si esti pregatit pentru acest pas, in adaposturile canine poti gasi o multime de caini care asteapta sa fie adoptati. Poti avea norocul sa gasesti si caini de rasa care au fost abandonati de stapanii lor.

Adoptand un caine, ii poti salva viata si posibil si pe a altora care nu aveau loc in adapost si ar fi urmat sa fie eutanasiati. Spune-le prietenilor si familiei despre experienta ta si incurajeaza-i sa faca acelasi lucru in loc sa cumpere un caine.

De ce sa adoptam?!

Exista o sumedenie de motive pentru care ar trebui sa adoptam un catel, fie el din adapost sau chiar de pe strada. Iar in aceasta discutie ar trebui sa primeze motivatiile moraleinaintea celor financiare. Adoptand un caine de pe strada salvati o viata! Acordati o sansa la o viata frumoasa unui biet animal oropsit, care a avut nesansa sa paseasca cu stangul in aceasta viata. Si ce poate fi mai frumos decat sa faci o fapta buna, de care sa fii mandru mult timp de acum incolo. Ba mai mult veti fi recompensat insutit de recunostinta si dragostea animalului.

Cainii adoptati din strada sunt mai docili, afectuosi si atasati de stapan tocmai pentru a-si manifesta gratitudinea pentru ca i s-a dat sansa la o familie iubitoare. Cainii maidanezi sunt si foarte inteligenti, in ultima perioada sunt numeroase cazurile de caini dresati in folosul comunitatii (pentru salvare de persoane, detectarea armelor sau narcoticelor, terapie pentru batrani sau copii). Nascandu-se si crescand intr-un mediu neprielnic au dezvoltat o imunitate puternica, astfel economisiti mai tarziu bani cu vizitele la veterinar.

Adoptati pentru a avea mai putini caini pe strazi. In momentul actual cand strazile sunt pline de animale, solutia cea mai buna este sa fie luati de acolo si sa le fie oferite camine. Nu este sigur nici pentru noi, nici pentru ei sa ramana acolo. Multi dintre ei sfarsesc sub rotile masinilor, desi cum toti cred ca am vazut, stiu sa foloseasca trecerile de pietoni, chiar si cele semaforizate, insa nu de fiecare data sunt respectati si ocrotiti de soferi. In contextul actual cand se doreste moartea tuturor oferirea de camine primitoare e singura sansa pentru ei. Si nu cer mult: decat o curte sau un pres si putina hrana zilnic. Si sa nu uitam ca fiecare curte are nevoie de un paznic.

Copilul dumneavoastra mereu si-a dorit un caine. Daca pana acum l-ati amanat poate e momentul sa-l faceti fericit. Si sa salvati si o viata! Copiilor le plac cainii de orice fel, fie mari, fie pui. Deci daca nu doriti sa va luptati cu cresterea si educarea unui pui puteti sa ii luati un caine adult. De ce e bine ca un copil sa creasca cu un animal? Exista o multime de motive aici. In primul rand copilul va intelege termenul de responsabilitate. Inca din prima zi cand aduceti animalul acasa trebuie sa trasati reguli de ingrijire si hranire a acestuia, care sa fie atribuite copilului, evident sub indrumarea si supravegherea dumneavoastra. Desi uneori copii pot uita ca au promis sa aiba grija de el, amintiti-le ca altfel cainele va suferii de foame si afectiune si poate chiar va pleca din familie. Copii sunt usori impresionabili asa ca isi va da iarasi interesul pentru animal.

Un copil care creste cu un animal dezvolta o imunitate mai solida prin faptul ca este expus la germeni de mic. Bineinteles ca trebuie sa aveti grija ca animalul sa fie sanatos. Vizitele la veterinar si vaccinurile nu trebuie uitate, chiar daca e un caine fara rasa. Deparazitarile trebuie facute periodic, astfel va protejati atat pe dumneavoastra cat si pe el.

S-a demonstrat de catre psihologii ca cei mici comunica cu cainii si prin alte mijloace decat cele verbale (postura, mimica, privire, chiar telepatie). Un copil care relationeaza cu un caine, ulterior in comunitate va fi mai sociabil, va sti sa ii respecte pe ceilalti copii. Joaca cu un caine dezvolta mentalul si fizicul copilului.

Exista o sumedenie de motive pentru care copilul dumneavoastra merita un catel. Si exista inca pe atatea motive pentru care acel catel ar putea fi unul abandonat sau nascut in strada.